Veelgestelde vragen en antwoorden

Het inwonerspanel is een groep betrokken inwoners uit de gemeente Cuijk die samen een dwarsdoorsnede vormen van de samenleving. Leden van het inwonerspanel worden gevraagd om hun mening te geven over onderwerpen waar de gemeente zich mee bezighoudt. Om een nog beter beeld te krijgen van wat er leeft in de samenleving  maakt de gemeente gebruik van dit inwonerspanel.

Door uw mening te geven of mee te denken over een onderwerp, helpt u de gemeente Cuijk haar beleid beter af te stemmen op wat er leeft in de maatschappij. En om de kwaliteit van haar dienstverlening aan u te verbeteren. Het inwonerspanel is één van de manieren waarmee de gemeente de betrokkenheid van inwoners wil verhogen.

Leden van het inwonerspanel worden gevraagd om hun mening te geven over onderwerpen die voor hen van belang zijn, en waar de gemeente zich mee bezig houdt: bijvoorbeeld leefbaarheid in de buurt, sport, groenonderhoud, of de gemeentelijke dienstverlening. Dit betekent niet dat de mening van het inwonerspanel altijd en automatisch wordt omgezet in nieuw of ander beleid. Naast de mening van het panel, zijn er nog andere zaken die van invloed zijn op beslissingen die worden genomen: geld, uitvoerbaarheid, het politieke krachtenspel, et cetera. In veel gevallen is het uiteindelijk de gemeenteraad die beslist over een eventueel nieuw of ander beleid.

Om aan het inwonerspanel te kunnen deelnemen moet u:

  • inwoner van de gemeente Cuijk zijn;
  • 16 jaar of ouder zijn;
  • toegang hebben tot het internet;
  • over een eigen e-mailadres beschikken.

Meldt u zich hier aan voor ons inwonerspanel Cuijk.

Meedoen is heel gemakkelijk. Na het invullen van uw gegevens komt er een bevestiging van uw aanmelding op het scherm. U kunt vanaf dat moment uitgenodigd worden voor verschillende onderzoeken over uw gemeente. U wordt dan per e-mail uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen. In het e-mailbericht vindt u een link naar de vragenlijst. Door op de link te klikken wordt de vragenlijst automatisch geopend in uw internetbrowser. De antwoorden die u invult worden direct elektronisch verzonden. U hoeft dus niets te printen en via de post te versturen. In de e-mail staat aangegeven tot welke datum de vragenlijst ingevuld kan worden en wat de geschatte invultijd is. Meestal staat een vragenlijst één tot drie weken open. Binnen deze periode kunt u zelf bepalen wanneer u de vragenlijst invult. Voordat de periode is verlopen krijgen de panelleden die de vragenlijst nog niet (volledig) hebben ingevuld een herinnering per e-mail met het verzoek de vragenlijst alsnog in te vullen.

Research 2Evolve is een full-service onderzoeksbureau gevestigd in Hilversum. Research 2Evolve denkt mee met de gemeente Cuijk, voert de onderzoeken van de gemeente Cuijk uit en rapporteert de resultaten.

Kijk op www.research2evolve.nl voor meer informatie.

Het is van belang dat iedereen die zich inschrijft een eigen e-mailadres opgeeft. Als meerdere personen gebruik maken van hetzelfde e-mailadres is dat verwarrend en het kan tot problemen leiden. Om met meerdere personen – op hetzelfde huisadres – mee te kunnen doen, kunt u bij veel providers een extra e-mailadres aanvragen.

Als u een andere vraag heeft en het antwoord staat niet vermeld op deze pagina, dan kunt u contact opnemen met de servicedesk (servicedesk@r2e.nl) van het inwonerspanel Cuijk. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk antwoord. Hier kunt u ook uw opmerkingen of suggesties aan de servicedesk doorgeven.

Afmelden kan via het afmeldformulier. Nadat u uw afmelding heeft doorgegeven, komt er een bevestiging van uw uitschrijving op het scherm. Uw gegevens worden vervolgens uit onze bestanden verwijderd.

Wat houdt u bezig? Wat vindt u belangrijk in uw woon- en leefomgeving? Wat vindt u van onze dienstverlening?

Aanmelden

Heeft u toch nog vragen?

Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.